نکات کلیدی در طراحی آشپزخانه
طراحی محل سینک: با توجه به اینکه زمان بیشتری از آشپزی و دیگر کارهای مربوط به آن به سینک اختصاص دارد بنابراین بسیار مهم است که سینک در جایی مناسب قرار بگیرد که چشماندازی به پنجره داشته باشد.
توجه به ترکیب رنگ : در طراحی آشپزخانه، ترکیب رنگ از جایگاه ویژه ای برخوردار است. ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش های مختلف فضای داخلی می تواند شکل بگیرد . مثلا اگر دکوراسیون پذیرایی شما تم کِرم-قهوه ای دارد بهتر است از کابینت هایی با هارمونی گرم و نزدیک به رنگ نشیمن استفاده نمایید. اگر فضای آشپزخانه تان کوچک است ، استفاده از رنگ های روشن پیشنهاد می شود.
راهروهای عبور : راهروهای عبور برای کاربران در اطراف آشپزخانه است که اندازه ایده ال آن می تواند به فضا و طراحی ال شکل ، یو شکل و یا موازی آشپزخانه متفاوت باشد. عرض راهرو باید حداقل 1 متر باشد که رعایت این نکته باعث می شود شما و بقیه افراد در فضاهای مختلف آشپزخانه بتوانید به راحتی کار کنید و تداخلی در انجام امور ایجاد نشود.
مناطق آماده سازی غذا : مناطق آماده سازی ، پیشخوان آشپزخانه را هم در عرض و هم عمق پوشش میدهد. محدوده آمادگی غذا در کنار آشپزخانه باید حداقل 30 سانتیمتر گستردگی داشته باشد، درحالیکه منطقه کنار ظرفشویی باید حداقل 45 سانتیمتر باشد. در کنار عرض، عمق ایده آل یک میز کار 59 سانتیمتر است. این فضا، برای داشتن یک منطقه کار مولد در آشپزخانه کافی است.
محل قرارگیری آیلند(جزیره) : اگر فضای آشپزخانه خود به گونهای است که یک جزیره را در خود جای میدهد به موقعیت قرارگیری آن دقت کنید. جزیره نباید در محلی قرار بگیرد که مانع دسترسی راحت به گاز، سینک و یخچال شود.
فضای بین کابینتهای دیواری و پیشخوان آشپزخانه :یکی دیگر از اندازه هایی که در اصول طراحی آشپزخانه باید رعایت کنید فضای بین کابینت هایی بالایی و پیشخوان است. فاصله مناسب بین پیشخوان آشپزخانه و کابینتهای بالا باید طوری باشد که کابینتها مزاحمت ایجاد نکند، اقلام بهراحتی قابلدسترس باشد و پیشخوان آشپزخانه بهراحتی برای انجام کار، قابلمشاهده باشد. اندازه استاندارد برای فاصله ایده ال بین 60 تا 70 سانتیمتر می باشد.
برخی اندازه های استاندارد در طراحی کابینت آشپزخانه :
ارتفاع یونیت های دیواری باید با توجه به قد شخص تعیین شود اما معمولا بین 70 تا 110 سانتی متر می باشد که این ارتفاع با توجه به ارتفاع کف تا سقف قابل تغییر می باشد.
ارتفاع یونیت های کمدی معمولا بین 180 تا 220 سانتی متر می باشد البته این اندازه بسته به قد شخص و ارتفاع کف تا سقف نیز قابل تغییر می باشد.
ارتفاع یونیت های زمینی 72 و 78 سانتی متر می باشد که قسمت پاخور هم به این میزان اضافه می شود. ارتفاع پاخور 10 تا 14 سانتی متر را شامل می شود که بستگی به انتخاب شما دارد و تاثیری هم در ارتفاع تمام شده یونیت زمینی ندارد و کاملا سلیقه ایی می باشد.
ارتفاع کانتر برای صرف غذا استاندارد 89 تا 91 سانتی متر در نظر گرفته می شود که بسته به ضخامت صفحه تغییر می کند.
عمق کابینت: عمق کابینت برای یونیت های زمینی و دیواری متفاوت می باشد. این عمق برای کابینتهای زمینی استاندارد 57 سانتیمتر و برای کابینتهای دیواری 34 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. عمق یونیت های دیواری کمتر ساخته میشود تا از برخورد سر، هنگام استفاده همان زمان از کابینتهای بالا و پیشخوان آشپزخانه جلوگیری شود.
کلام آخر : آنچه که در این مطالب به بیان آن پرداختیم، ارائه اصول و نکاتی مهم در زمینه طراحی آشپزخانه بود. استفاده از نکات ارائه شده می تواند در اجرای یک طراحی زیبا در آشپزخانه به شما کمک کند. همچنین، در صورت نیاز می توانید از سرویس ارائه شده مجموعه آشپزخانه من (درخواست طراحی) برای آشپزخانه خود استفاده فرمایید.